Esteu aquí

Any Llull - Congrés de Clausura

RAMON LULL, PENSADOR I ESCRIPTOR

CONGRÉS DE CLAUSURA DEL VII CENTENARI DE LA MORT DE RAMON LLULL

BARCELONA, 16-18 DE NOVEMBRE DE 2016

 
L’Aula Lul·liana de Barcelona organitza coordinadament amb la Societat de Filosofia Medieval el congrés acadèmic de clausura de l’Any Llull (novembre 2015-novembre 2016).
La trobada de Barcelona s’articula amb la que, sota els auspicis del bisbat de Mallorca, es va celebrar a Palma, en ocasió de l’obertura de les festes del VII Centenari de la mort de Ramon Llull. El congrés de Barcelona proposa les següents quatre àrees temàtiques:
  • la teologia i la mariologia lul·lianes
  • Ramon Llull i les llengües
  • Ramon Llull i els sabers del seu temps
  • la literatura lul·liana
Comissió científica: Agustí Boadas (URL), Òscar de la Cruz (UAB), Alexander Fidora (ICREA-UAB), Jaume Mensa (FdTC-UAB), Carles Llinàs (URL), Joan Santanach (UB), Albert Soler (UB) i Lola Badia (UB), president. Secretària administrativa: Elisenda Sevilla (UB).
La inauguració del congrés tindrà lloc el dia 16, a les 20 h, al Paranimf de la Universitat de Barcelona. Les sessions del congrés dels dies 17 i 18 de novembre de 2016 se celebraran a l'Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona i a l'Aula Magna de la Universitat de Barcelona al voltant de ponències convidades; també es convoca una crida a presentar comunicacions de trenta minuts sobre tots els temes indicats que, un cop acceptades per la Comissió Científica, seran llegides a la sessió de tarda del dia 17 (vegeu més avall).
Les llengües del congrés seran totes les romàniques i l’anglès.Està prevista la publicació conjunta de les actes dels dos congressos lul·lians del VII Centenari celebrats a Palma i a Barcelona.
Ponències convidades a càrrec de: J. Aragüés , L. Badia , F. Domínguez, J. Gayà, E. Pistolesi, J. M. Ruiz Simon, J. Santanach, S. Sari, V. Tenge-Wolf
Presidents de sessió: A. Fidora, C. Llinàs, P. Villalba
Contacte:
Elisenda Sevilla
Centre de Documentació Ramon Llull
Universitat de Barcelona.
Granvia 585. 08007 Barcelona
 
Actes dels congressos de l'Any Llull

És previst que les actes dels congressos acadèmics d'obertura, Ramon Llull: el projecte missional i la pervivència de la devoció (Palma, 24-27 de novembre de 2015), i clausura, Ramon Llull, pensador i escriptor (Barcelona, 16-18 de novembre de 2016), de l'Any Llull siguin publicades dins de la Col·lecció Blaquerna d'Estudis Lul·lians, que impulsen la Universitat de les Illes Balears i la Universitat de Barcelona, en sengles volums a aparèixer el 2017 i el 2018, respectivament.

Per a la publicació de les actes es compta amb el suport de: